28 nov 2004, 16:22

И утре няма да се събудим 

  Poesía
743 0 4

Няма да се събудим и утре

Не е лесно събуждането,
ако не си спал месеци.
Ако всички черни новини,
са пробивали черепа ти.
Ако си се чувствал толкова сам,
ако си усещал треперенето на птиците.
Не е лесно да си легнеш във десет,
ако смъртта на душите те е зяпала втренчено!
Не е лесно събуждането,
ако си мислил прекалено много за непознатия просяк,
ако не си дал нещо на поредния сакат непознат...
А онези ми разправят за интеграция!
Проклети, нещастни мръсници,-
малоумните телевизионни гадове!
Не е лесно събуждането,
а струва ми се...
вече е късно за ставане!
За смях е късно, сълзите ви бяха продадени!
Утре пак ще ви видя,
мълчащи в онзи мръсен тролей,-
и аз ще мълча...
Ще млъкна и аз.

© Ясен Крумов- Хенри Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??