9 mar 2011, 9:52

И в тъжното междучасие 

  Poesía
564 0 3

 

 

 

И в тъжното междучасие

На понеделник срещу вторник

Ми се иска да избягам

Да се скрия в някой ъгъл

И да запаля къс джойнт

 

Но съм пораснал

С брадата си

 

В леглото ми се търкалят

Няколко изсъхнали листа

От предната есен

И в джобовете ми в опит да се подредят

Билетчетата от градския транспорт

Са се измачкали

 

Ръкавите на някаква шарена риза

Която не помня

Са ми окъсели

И от дупките на чорапите ми ме гледат

Пространството и времето

 

Няма да пия повече

Си обещах един ден

И се прибрах да се самоубия

Но не ми е било времето

 

Така че крещя тихо

Да ме чуят само закъснелите ми приятели

И тръгвам на стоп

Да видя баща си и майка си

 

Докато уикендът свърши

И пак се свия в болката си

 

Какво е лицето ù ли?...

Не знам

 

* * * * * *

 

На всеки един от нас

Хванали ръцете си

В кръг сочещ към небето...

 

На всеки един от нас

Ни дай още мъничко сила

Да се оправим някак си

И да избягаме от час

Когато ни се иска

Без да ни мачкат повече

В ничии джобове

 

На всеки един от нас

Ни дай още един ден

Да се състезаваме към гробовете си

 

Дай ни още един ден

Да се огледаме наоколо от дупките си

В пространството

И времето

 

7 март 2011

 

 

 

© Десислав Илиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??