8 jun 2007, 20:23

ICQ 

  Poesía
625 0 6
 

ICQ

 

Току-що се прибрах и хазяйката ми каза с въздишка:

„Красиви са вашите отношения.

Напиши му едно стихотворение,

където да ги опишеш".

Може би наистина са красиви.

Ала защо да ги развалям с описване?

Да затворя вятъра в стъклен буркан

и да го запечатя с машинка за консервиране?

Да дръпна пердета и да препреча пътя

на първия слънчев лъч?

Да залея с асфалт зелената трева

и да сложа бетонни пейки?

Ще танцувам под дъжда,

макар той да е от сълзите ми.

Ще вървя срещу ураганен вятър,

макар той да е от думите ти.

Обичам да се заяждам с теб,

да ти подхвърлям чужди думи,

да се радвам, когато се оплиташ в тях

като коте, играещо с кълбо конци,

да ти подхвърлям друго,

и така...

до края на века.

© Людмила Игнатова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??