28 jul 2006, 12:57

Идат... от юг 

  Poesía
530 0 2



Свежа пролет щом настъпи
кукувица да закука,
бяла вишна ще напъпи,
ей ги те са вече тука.

Двойка лястовици се завърна
преди месец в родното гнездо.
Майка малките прегърна
с нежно, ласкаво крило.

Пътят им далечен бе,
долетяха с птича песен.
Тук под нашето небе
да дочакат нова есен.

Стегнали гнездото здраво
дружно припкат и се борят.
Сред гълчава, шум и врява
за мушици дребни спорят.
.............................................

В август пак ще отлетят,
ще ги видиш - броеници -
до една да се тълпят
по увисналите жици.

© Мери Попинз Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??