Тя дойде… безцеремонно!
Изведнъж се появи.
Настани се в нас, удобно!
Идеалите смени!
И е тук - във всички сфери:
В дискотеки, в механи!
С тлъсти пачки я замерват
в бедните ни ширини!
Тук върви почти без грижи.
Завладява си терен.
С нея… празници се нижат.
Поколения са в плен!
Тя е… класика в момента,
обладава ни по план!
Вечно е - във парламента!
Пълни малкия екран!
Камъните с нея падат,
а с Ферари с цвят червен
пълни зали и площади
с бедни духом - всеки ден!
Тя е химн и наша стигма,
наша радост и печал.
Господи… защо ни стигна
този чалга… идеал!
Юри Йовев
октомври 2024 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados