Идилийка
Щом плувне в небето луната, и трепнат край нея звезди, във миг посребрее тъмата, нахлуват в теб селски мечти...
Наклават се селски седенки... Редят се закачки и смях. Притискат се влюбени сенки. Целува се първия грях!
Усмихната щъка луната. Нощта съучастно мълчи. Заплискат русалки в реката, и търсят любов със очи...
До късно се щура селото. Затварят си будни очи... И всички участват в "хорото", до третите селски петли! 28.10.1950г. Първомай
|
© Христо Славов Todos los derechos reservados