5 ene 2021, 22:04

Идвам с деня 

  Poesía
527 6 9

Аз днес ще събудя небето със полъх,

в морето ще скрия солена сълза,

не идвам след сън и почти не говоря,

нямам рамо за болка, имам устни за грях.

Не си ме докосвал, не си ме обичал,

не идвам при повик, не бягам при гняв.

Нахлувам, където е дяволски чисто,

оставам, където ми спира дъха.

Не чупя тревите, не стене гората,

защото съм тиха пред свидния праг.

Не си ме повикал, но тайно си плакал

и все си заспивал с протегната длан.

Аз днес ще съм топла и слънчево ярка -

не лятна стихия, облечена в гняв.

Сърцето не знае ни доза, ни мярка...

Вдигни си завесата, идвам с деня.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??