26 abr 2022, 17:14

Игра 

  Poesía » Civil
248 0 2

               
Как тя играе на площадка детска,
със кукла тъжна без едно краче?
И само статуята - бяла мечка,
я вижда - трепва каменно сърце.

Сред танкове, огньове, черен дим,
на сцената със бягащите хора,
детето се присмя на онзи мим,     
със маската жестока на терора.

Момиченце играе под дъжда.
Снаряди падат, вият ниско!  
То мисли си за цялата лъжа,
как леко завладява всичко!          

И се видя на мама във сърцето,
да спи тъй сладко с кукла отстрани,
а бдеше тя над цветето и ето -
светлеят в мрака нейните сълзи.
















































© Иван Димитров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??