Всичко е илюзия
прикриваща неизвестната конфузия.
Безброй реалности съществуват
и всички (не)съзнателно (не)свързани господствуват.
Водородни атоми, квантова физика и теория на относителност
може да се окажат тотална недействителност.
Другото е моралния conscious realism
което се стреми да убие пристрастяващия materialism.
Духовното към чиста съвест ни подтиква
но поради стремеж към фалшив морал- омраза бликва.
Сблъскват се “реалността” и “духовността”,
предизвиквайки и у невинното виновността.
За всеки усещането за реалност е различно,
едни могат да го видят като идентично, (не)прилично
или да го “усещат” безразлично.
Това ли е толкова идилично
да се следва сляпо чужд шаблон благоприлично.
Доброто и злото съществуват в симбиоза
но защо само едното живее в апотеоза?
Едното без другото не може да се нарече,
и двете крайности човек не трябва отрече.
Точно баланс трябва да се постигне
и духовен мир в собствена реалност достигне.
© Бетина Божидарова Todos los derechos reservados