2 mar 2013, 11:38

Има такава държава 

  Poesía » De humor
634 0 1

                                                      ИМА ТАКА ДЪРЖАВА
                                                  Превръщам се в телехолик
                                                  и пред екрана оглупявам,
                                                  уж шоуто е супер, уж е шик,
                                                  пък аз просташки се прозявам.
                                                  Не гръмва халосен патрон.
                                                  Пардон! Това не са зевзеци.
                                                  Върху несретник скачат кроманьон
                                                  и озверели австралопитеци...
                                                  Но гръмват безпроблемно бос,
                                                  а прокурорът в Брюксел рапортува:
                                                 ''За моя избор вдигнете тост!

                                                  Престъпност? У нас не съществува.''
                                                  Стачкуват майки и деца,
                                                  а други си раздават бонуси.
                                                  Избират патриарх, не е шега,
                                                  безбожници, които пишат доноси. 
                                                  На скучен форум министър спи:
                                                  английски, непозната орфоепия...
                                                  Какво пък, Господ ще прости
                                                  и този път на глухия и слепия.
                                                  А ето и добрата новина:
                                                 Пищовът Митьо утре се венчава.
                                                 В джакузи, пълно с мляко и цветя,
                                                 на нежна фея ласки ще дарява... 
                                                 За глупостта е писал Лафонтен,
                                                 но ако тя тук всички угнетява,
                                                не вярвайте на онзи шоумен!
                                                ИМА... ТАКАВА... ДЪРЖАВА! 

© Красимир Кунчечв Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??