20 ago 2021, 17:48

Има време разделно, има време за срещи 

  Poesía
630 5 8

Има време разделно, има време за срещи,
този път няма край, ни мотел за нощувки.
Взел във сака съдран най-ненужните вещи, 
а забравил в дома си сърдечните струни.


Само камък заоблен, само бяла горчивка -
този път се повтаря след всяка стихия,
а в обувката някаква сприхава стружка
задълбава петата и таз' икиндия.


Има време, докато се допра в хоризонта,
има време за всички съкровени молитви - 
този път заприличал на бермудски триъгълник,
сякаш няма посока - само друми за скитане.


И присядам на камъка, който вчера подминах,
може днес да изляза от дяволки обсег,
може днес да забравя, че вчера проклинах - 
непогледнала горе към птичия полет.


Има време разделно, има време за срещи,
този път не е мой, щом не носи утеха.
Може днес да погледна изконното слънце,
може днес да се вместя във старата дреха.


Щом небето е волност, щом небето е сила,
няма нужда да бродя, няма нужда да зъзна...
Ще облегна гърба си на познатия камък
и ще гледам нагоре - дано да възкръсна!

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??