На беден просяк хляб ще купя
сираче у дома ще прибера
с гладно куче обяда си ще поделя
Луцифера ще засрамя със любов
и той е бил във Рая
и той е бил човек
Имам си сърце
имам и душа
(нищо че е малко странна)
имам си и куче
което ме обича
имам и любов
обвита в паяжини
имам и запалка
обаче е зелена
защо пък не
щом на мене ми харесва
мечтаех си за
водно колело
във банята
но в съня илюзията
свърши
имам си и Майчица
любима.
имам и запазен камък
в гробищата
имам всичко аз
проклетият
пияница.
© Христо Манчев Todos los derechos reservados