17 ene 2012, 13:46

Ин мемориам 

  Poesía » Filosófica
1329 0 7

ИН МЕМОРИАМ

                                 на Наню Нейков

 

Приятелю, не ставай да ни срещнеш.

При теб дойдохме за последен път.

Да те изпратим на брега насрещен,

зад който вече няма край светът.

 

Прости ни за случайните обиди,

от думи или жестове дори.

Сам знаеше - животът е корида,

в която всеки може да сгреши.

 

И нека там, в отвъдното, дано да

допишеш своя истински роман.

Ти тук живя докрай на полза роду,

с отворена за всеки топла длан.

 

Приятелю, недей ни казва сбогом.

Сбогуваме се ние. Не и ти.

Ти вече си приседнал там, до Бог-а,

и молиш го, на нас да ни прости.

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??