13 abr 2022, 16:59

In Omnia Paratus 

  Poesía » Otra
561 1 2

Запознай се с поколението на мечтите,
готови сме за всичко и няма да ни спрат звездите.
Вървим по на дедите си следите,
но няма да се оплетем в бедите.

 

Гоним опасността,
постоянно търсим красота,
защото в младостта,
нямаме време да губим храбростта.

 

За едни ще променим света,
според други ще се изгубим в бедността,
но поне опитваме се със честта,
да достигнем до целта.

 

Гоним вълните със сърфове големи,
един два маверика ще си хванем през ноември,
на Назаре оставаме си верни,
търсим градовете и душите древни.

 

Парашутът може и да не се отвори,
но нали на всичко сме готови,
защо това да ни спре да изживеем свободни
и без друго безсмислените дни отровни?

 

Бънджи скока над каньона
звучи по-добре от неделята самотна,
която иначе прекарваш на балкона,
вкопчен в проблемите си и пагона.

 

С ван света ще обиколим,
културата чужда ще попием,
народите да сближим
и някой ден всички заедно да се преродим.

 

Сноуборд от най-острия връх на планината
ще ни помогне много на крилата,
с които така искаме да избягаме от равнината
и от на битието тишината.

 

Сърцето, ако лудо то не бие,
и ако щастието постоянно крие,
как очакваш да излизаш със усмивка
и да се наслаждаваш на момента без спирка?

 

Включи се в собствен Point Break,
но, внимавай, стой на щрек, 
да не срещнеш някой змей;
по пътя към успеха грей.

 

Това е точка на пречупване
за хората, които нямат нужда от лекуване,
защото правим си редуване
на любов, приключения и жертвуване.

 

Нека животът е изпълнен с приключения,
за да няма горе вечни споразумения.
Включи се в играта, която ти се живее,
и гледай пътя щастлив да ти вирее.

 

И, ако чакаш някой да те хване под ръчичка,
и да те води като зайче из горичка,
спри да се надяваш на почивка,
ами вземи влез сам в собствената битка.

 

Хвани живота си за гушата и го изстискай!

© Вая ВИ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Определено не са изгубени, има все още доста хора, които мислим така, и се стараем да живеем по-свободно
  • „Готов на всичко.”
    Много ми хареса думата „ чест” тук.
    Написано от млад човек ми дава надежда, че има неща, които не са изгубени. Въпреки всичко...
Propuestas
: ??:??