Някак ми е интерлюдно –
трака сглобката без такт.
Хаотично и налудно
е препуснал този впряг.
Към Европа, към Европа
Еврозона и Шанген...,
но на кухо някак хлопа
тъй любимият рефрен.
Към Европа с мафиоти,
със цървули и галоши,
а пък разни идиоти
бранят своите Альоши.
© Димитър Димитров Todos los derechos reservados