Искам да бъда поет
на Веселин Веселинов, Христо Костов и други от сайта с благодарност за стиховете, които прочетох тази вечер
Искам да бъда поет,
да владея изкуства красиви,
да умея да пиша куплет,
и слова да навързвам игриви.
Да умея да чувствам света,
чрез смях и тъга да живея,
да обичам красиви неща,
от любов към жена да копнея.
Но отдавна съм станал скала -
неприветлив и мрачен издатък.
Съживен в миг от малка ръка,
изоставям и тръгвам нататък.
Леден блок и безчувствен гигант
ме направи светът лицемерник,
апатичен и зъл музикант,
хладнокръвен див звяр и безделник.
Ти пропука за кратко леда,
о, добри и нещастни поете!
Аз те чух отдалеч в самота
и създадохме тези куплети.
© Михаил Архов Todos los derechos reservados