Колко пъти посягах към телефона,
колко пъти сърцето те пожела,
по неписани, тайни, човешки закони,
упорито и дълго мълча.
Исках ти да поискаш гласа ми отсреща,
исках ти да разчупиш тревожния страх,
че си хванат случайно в любовната мрежа
и не вярваш в очите и женския смях.
Колко пъти очаквах да звъннеш, да кажеш,
че ти липсва дъхът ми и топлата длан,
че ме искаш гореща, греховна и страстна,
простосмъртна жена, а не приказен блян.
Любовта е чуплива, любовта ни е крехка,
тя умира от дума и се ражда от зов,
любовта е за всеки от нас равносметка -
колко иска и как е готов!
© Даниела Атанасова Todos los derechos reservados