Искам да пиша
с чистотата на младо момиче.
Искам звездите
в очите ти на мен да приличат.
Искам да свети
усмивка за мен на лицето ти.
Искам да грея
единствена аз на небето ти.
Искам да вия,
когато се гърчиш в отчаяност.
Искам да пия
устните ти до безпаметност.
Искам да бъда
мираж във сърцето на жаждата.
Искам!... А пак
идиотски
нескопосно,
иезуитски
пропастно,
мечти се прераждат в израждане...
До разяждане.
Стихът ми гори,
кръвта ми крещи,
пътя се завърза
на пра - грозен възел!
Животът забърза,
душата замръзна!
И... всичко омръзна...
До втръсване...!
А исках да пиша
с чистотата на младо момиче.
И исках в очите ти
звездите на мен да приличат.
Живота да виждам
през очите на пролетно птиче
исках... Искам
просто да те обичам...
© Цвети Пеева Todos los derechos reservados