4.01.2008 г., 9:38 ч.

Искам...(2) 

  Поезия
933 0 8
 

Искам да пиша

с чистотата на младо момиче.

Искам звездите

в очите ти на мен да приличат.

Искам да свети

усмивка за мен на лицето ти.

Искам да грея

единствена аз на небето ти.

 

Искам да вия,

когато се гърчиш в отчаяност.

Искам да пия

устните ти до безпаметност.

Искам да бъда

мираж във сърцето на жаждата.

Искам!... А пак

     идиотски

     нескопосно,

     иезуитски

     пропастно,

мечти се прераждат в израждане...

 

До разяждане.

 

Стихът ми гори,

кръвта ми крещи,

пътя се завърза

на пра - грозен възел!

 

Животът забърза,

душата замръзна!

И... всичко омръзна...

До втръсване...!

 

А исках да пиша

с чистотата на младо момиче.

И исках в очите ти

звездите на мен да приличат.

Живота да виждам

през очите на пролетно птиче

исках... Искам

просто да те обичам...

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??