Стискам във влажната
си шепа,
избърсала последната
сълза,
плахичка мъждукаща
искра -
дали ще се разгори
във огън
или ще изтръсквам
пепелта?
Зависи - ако дъхът ти
ръка ми подсуши
или вятър отнесе те
във нощта.
© Валентин Василев Todos los derechos reservados