Остри ледени кристали
бръска вятър полудял,
сред консерви и парцали
влачи се реката вяло.
Глутница дръгливи псета
ръфат нещо на брега,
а над тях в небето крета
облак, черен от тъга.
И е мрачно, и студено,
а камарите боклуци,
сред чакъла разпилени,
дар са за деца и внуци.
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados
Така е!!!