Feb 27, 2009, 8:56 AM

Искъра край Зверино 

  Poetry
612 0 3


Остри ледени кристали
бръска вятър полудял,
сред консерви и парцали
влачи се реката вяло.

Глутница дръгливи псета
ръфат нещо на брега,
а над тях в небето крета
облак, черен от тъга.

И е мрачно, и студено,
а камарите боклуци,
сред чакъла разпилени,
дар са за деца и внуци.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??