30 oct 2018, 13:39

Истино, остани! 

  Poesía » Verso libre, Otra
494 0 0

Истино, остани! 
вървя до мен 
по целия ми път
досаждаше ми
когато те гонех
преследваше ме
когато ти бягах
измъчва ме 
боля ме

 

Истино, остани!
колко пъти 
забиваше нож 
в корема ми
и го въртеше безмилостно
докато не унищожиш
и последната капка
самоуважение
която имах
колко пъти 
крещеше в ума ми
сочеше ме с пръст
обвиняваше ме
колко пъти 
обсебваше съня ми
Винаги будна
винаги справедлива
често жестока

 

Истино, остани!
Колко пъти бе до мен
на моя страна
защитаваше ме
и поемаше куршума 
вместо мен
колко пъти 
бе оставала 
единственият ми съюзник
когато губех всичко
колко пъти 
бе единствената ми спътница
в самотата

 

Истино, остани!
когато всички си отидат 
ти  моля те остани
бъди ми съдница и другар
бъди ми съвест
за да си спомням
до края
коя съм

© Теодора Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??