23 abr 2023, 13:14

Истински размисли (за лъжата) 

  Poesía » Otra
286 0 0

ИСТИНСКИ РАЗМИСЛИ

(за лъжата)

 

Човекът все за истината претендира

и сам за себе си във всичко я намира.

Щом истината друг му нарисува

"Лъжа е ...- казва - Само ви се струва!".

 

Защо с лъжата Истината все воюва,

та за победа честичко дори хитрува ?

Нима не трябва да е тя добрата,

защо държи се за ръка с лъжата ?

 

И как не може само Истина да има,

докато гледат се очи в очи двамина.

Започваме да търсим я, когато

лъжата е спечелила войната.

 

А ако някой каже ти, че истински си струва 

с лъжата до смъртта си да добруваш, 

защото Истината може да убие, 

най-искрените чувства да изтрие... 

 

Какво избираш ти тогава - 

истинска лъжа или лъжлива правда ?

Щом истината е причина за лъжата,

с кое ще си лекуваш ти душата ?

 

Лъжата неведнъж наричат истинска,

а Истината всеки я бленува...

Да мисля ли сега, че лъжа се,

че Истина изобщо съществува?

 

Какво е Истината, аз не зная!

За мен ако е лоша, за тебе ще е рая.

Къде е Истината, как да я намеря?

Уж търся я, а плаша се от нея...

 

Е.Статева

© Елена Статева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??