Почервеня от гняв Зеленски,
че Путин не развява бял байрак.
Опита да изглежда джентълменски,
но шантав беше целият бардак.
Америка подкрепя, но със думи.
Оръжие не дава, а пари.
Европа с разтегателни локуми
санкционора руските злини.
Медиите пълнят новините
с взривове на бомби под отчет,
снимки от подземни катакомби
и армия маркирана със Z- ет.
Читави са всички журналисти
успели да се снимат със смъртта.
Не искам да внушавам свои мисли,
а провокирам ви бдителността.
Народът пощурява За и Против
и псува пак покачащи цени.
Къде си Левски, ах, къде си Ботев?...
Зелената история мълчи...
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados