Ивановден е чуден, не е обикновен,
най-много е празнуван и е посветен
на един скъп свидетел, от Бога избран
и негов любим ученик - апостол Йоан
Йоан бил е свидетел на всичко в нещата.
Написал е самата истина за чудесата.
Бил в Кана на сватба, за чудо неповторимо
как се превръща водата във вино.
Бил в баните на Витесда, чудо да съпроводи
как парализиран става и започва да ходи.
Бил в Галилея, невиждано чудо да види
как се хранят хиляди хора с пет хляба и две риби.
На него съм кръстен, на дядо Иван.
И днес ме гледа отгоре щастлив и засмян.
д-р изк. Иван Лапатов
© Ivan Lapatov Todos los derechos reservados