Jan 7, 2021, 5:48 PM

Ивановден 

  Poetry » Civilian
674 1 0

 

 

Ивановден е чуден, не е обикновен,

най-много е празнуван и е посветен

 

на един скъп свидетел, от Бога избран

и негов любим ученик - апостол Йоан

 

Йоан бил е свидетел на всичко в нещата.

Написал е самата истина за чудесата.

 

Бил в Кана на сватба, за чудо неповторимо

как се превръща водата във вино. 

 

Бил в баните на Витесда, чудо да съпроводи 

как парализиран става и започва да ходи. 

 

Бил в Галилея, невиждано чудо да види

как се хранят хиляди хора с пет хляба и две риби. 

 

На него съм кръстен, на дядо Иван.

И днес ме гледа отгоре щастлив и засмян.

 

д-р изк. Иван Лапатов

© Ivan Lapatov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??