След като сме толкова много на този свят, защо
най-често избираме самотата...
Ако погледнеш нещо или някого,
ще го залее смях звънлив.
Ако погледнат си от нещо или някого,
ще бликне песенен речитатив.
Ако докоснеш нещо или някого,
ще му прелееш сила на Сизиф.
Ако докоснат си от нещо или някого,
ще бъдеш от потока по-пенлив.
Ако помилваш нещо или някого,
животът ще е по-щастлив.
Ако помилван си от нещо или някого,
денят ще стане по-красив.
Ако приласкаеш нещо или някого,
ще чуе той сърдечния ти призив.
Ако приласкан си от нещо или някого,
крепостта от лед ще срине взрив.
Ако целунеш нещо или някого,
мигът ще бъде вечно жив.
Ако целунат си от нещо или някого,
у теб ще грейне огън див.
Ако обикнеш нещо или някого,
светът ще е по-малко сив.
Ако обикнат си от нещо или някого,
жребият не ще е тъй горчив.
© Славяна Todos los derechos reservados