Пак започна надпревара
кокала кой ще набара,
кой в мътната вода ще хване раци,
кой голям сом с мустаци?
Надпревара, с агитация яка
на труженика, интелигента и селяка
по медии, с плакати, на ухо,
под масата от двайсет до сто!
Докато се качат на престола
и подкарат народа като вола.
Хванат ли му здраво юздите,
в забвение ще останат обещанията
и хвалбите?!
© Никола Яндов Todos los derechos reservados