25 dic 2008, 11:32

Изборът един е само твой 

  Poesía
1104 0 18
Да си до смърт изплашен, но да не бягаш.
Да можеш лоша клетва да простиш.
Да поискаш чужда участ да изстрадаш
и да не желаеш славата да подържиш…


Със сърцето си ако сънуваш да се смееш
и усмивката единствена да подариш.
Ако сринат безизходно се надигнеш и успееш
този край с начало и надежда да смениш…


Своят грях един от себе си да отречеш,
изчистен, нечий друг в липсата да влееш.
Да си способен болката да разбереш
и цената за това е да изтлееш…


Ако пробваш волята си - само да опиташ
да дариш от своя дар частица за това.
По малко всички да получат и изпитат,
залогът не е тежък – той е просто доброта.

© Валентин Илиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??