Избягах от морето - с гръм и трясък!
Оставих го… без мене да бучи!
Заминах си от плажа - с шепа пясък
и скалпове на няколко жени.
Най-първата жена ми бе от Варна!
Мадамата… бе учила в колеж.
Тя беше шеф в известна пивоварна
и пиеше хормони за растеж.
В началото не беше… никак лошо:
тя чаткаше от бира и от лов.
Разказваше ми вицове - с Бай Тошо
и вярваше във вечната любов!
Прекарах с нея десет дни през юни.
За малко да се влюбя до уши!
Наел бях - мезонет в курорта Дюни,
а тя бе с предостатъчно пари.
Но нещо - между нас не се получи:
тя имаше нормален сексапил,
но аз мечтаех - ласки… със Белучи,
а не със образован крокодил.
След нея се вредих със млада дама.
Тя можеше да ми е дъщеря!
Три седмици живях във мелодрама
подтикван от младежка суета.
Когато бе на кеф, тя бе прекрасна:
не ровеше във своя телефон,
но щом опитвах, вечер да я прасна,
тя зяпаше под мене в нов Айфон.
А третото моме… бе много трудно:
не вярваше на малкия екран!
Напъването с него…. беше чудно -
след триста Узо и голям айрян.
То, милото… не вдяваше в нещата:
не можеше да сметне две и две!
Цял юли - то ми бъркаше в душата
и газеше в море до коленЕ!
Но август срещнах умна хубавица:
русалка от океанските недра!
Невиждана на плажа рядка птица!
Красавица с двуметрови крака!
Не се стърпях, и паднах си по нея:
предложих й на пясъка халка!
Да стъпим в брак, да стане моя Фея
за бъдни, даже вечни времена!
Но, чудната русалка ми отказа!
Не искаше да стъпи с мен във брак.
Безмилостно дори в очи ми каза,
че мязам с тези мисли… на глупак!
И вместо да й смъкна ловко скалпа,
тя моя скалп набързо ми свали:
отнесе ми главата - сякаш с талпа,
а след това със мен се раздели!
Така се върнах вкъщи с гръм и трясък!
Не исках вече никакво море!
Прибрах се - насъбрал жени от пясък
и с много болка в моето сърце!
Юри
Йовев
Септември
2023 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados