17 nov 2009, 0:07

Издирва се 

  Poesía
547 0 2

Търся лястовица, но не и най-бялата,

не онази, до „бялост” поробена,

а  онази, замеряна, сваляна

от небето. Отречена,  гонена…

 

 Търся лястовицата.  Не тази, светицата,

а най-черната, най-обруганата,

да я намеря и да я питам

хубаво ли е да си бяла…

 

Да я попитам хубаво ли е  още,

макар и не в най-снежни одежди,

да си останем за мъничко хора,

или пък нужно е да се очерним…

 

Търся лястовицата.

 

Може би късно е…

 

Може би тя е просто утопия…

 

За да прогледнем

във мрака, невиждащи

и да ВИДИМ -

                       все

                               още

                                         сме

                                                    хора!!!

© Теодора Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??