Изкупвам вината си –
студени чаши алкохол,
изкупвам вината си –
лъст, заблуда и малко платина,
изкупвам вината си –
бледа е, пристъпва леко
като котка,
като бяла котка,
изкупва и тя вината си,
замислена,
изкупвам вината си,
без да чувствам вина,
изкупвам я –
усмивка, още лъст, звезда насред златно легло,
не чувствам вина...
Не съм виновна,
виновна съм, забравих
и пак не чувствам вина,
а само отзвук,
отзвук от виното, от късчето лед,
забравих,
нюанс на пясъчен бряг
оставих,
къде ще го търся –
изкупвам вината си
с лед, със сласт, със живот...
22.10.2018
© Teddy Daniel K. Todos los derechos reservados