24.10.2018 г., 8:14 ч.

Изкупвам я 

  Поезия » Бели стихове
594 2 1

Изкупвам вината си –

студени чаши алкохол,

изкупвам вината си –

лъст, заблуда и малко платина,

изкупвам вината си –

бледа е, пристъпва леко

като котка,

като бяла котка,

изкупва и тя вината си,

замислена,

изкупвам вината си,

без да чувствам вина,

изкупвам я –

усмивка, още лъст, звезда насред златно легло,

не чувствам вина...

Не съм виновна,

виновна съм, забравих

и пак не чувствам вина,

а само отзвук,

отзвук от виното, от късчето лед,

забравих,

нюанс на пясъчен бряг

оставих,

къде ще го търся –

изкупвам вината си

с лед, със сласт, със живот...

 

22.10.2018

© Teddy Daniel K. Всички права запазени

Поредният бял стих, който не е стих. На Д.С.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??