Една идея се спотайва
там нейде из земята.
Подът леден наблюдава
на статива красотата.
Поглед замечтан, отнесен,
чрез пръстите в картина се превръща
и с дъха, отгоре внесен,
платното на изкуство той обръща.
Произведение, описващо жената,
цветовете слети във дъга.
А това е всъщност тя, земята,
обградена с плавната вода.
© Нели Todos los derechos reservados