18.12.2009 г., 16:33 ч.

Изкуството какво е? 

  Поезия » Философска
813 0 0

Една идея се спотайва
там нейде из земята.
Подът леден наблюдава
на статива красотата.

 

Поглед замечтан, отнесен,
чрез пръстите в картина се превръща
и с дъха, отгоре внесен,
платното на изкуство той обръща.

 

Произведение, описващо жената,
цветовете слети във дъга.
А това е всъщност тя, земята,
обградена с плавната вода.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??