Преди седмица - с жената
аз полегнах в поза туш.
Пъшках кратко под мърдата
и си взех веднага душ.
Спах дълбоко, като къпан,
изморен, но и щастлив,
пък на следващата сутрин
след един аперитив
хукнах право през просото
с чисто новия Москвич.
Да се радвам - на живота
със момето от Требич.
Носех - въдици с такъми,
сякаш съм на риболов,
и - със мешка на гърба ми
превъзбуден от любов
взех от спирката момето
и потеглих към Бургас.
Към купона на морето
в нов хотел на къмпинг Влас.
Стигнахме за ден хотела
издокаран яко с кич.
Седем чанти беше взела
мацката ми от Требич.
Много бързах да си легна
със красивата мома,
и… в аптеката наблегнах
на подсилваща храна.
Купих си каквото трябва,
за да стана по-могъщ,
но не щеш ли, моят вайбър
звънна силно изведнъж!
Зяпнах мигом телефона:
беше… моята жена!
Мигом спадна ми нагона
сред хотела на брега.
Вдигнах й - да я нахокам,
повече да не звъни,
че съм метнал надълбоко
в самоковските води.
А жена ми в миг поиска
да й включа видео
от тръстиките на Искъра
в Щъркеловото гнездо.
Взех да зяпам като удрян
много често със метла,
но след няколко секунди
взех от моята кола
всички… рибни атрибути:
пръчки, куки, макари,
и - след четри-пет минути
на жена ми позвъних
от хотелските тръстики
до един алпийски кът
как съм метнал за платики
с най-големия ми прът
в езерце - насред морава,
пълно с угоен шаран,
с бар под палмова дъбрава
до басейн и фонтан.
Не разбрах дали ми вярва
благоверната жена,
и изключих бързо вайбъра
от хотелската мера.
След това опипах почвата
със момето от Требич,
но така… и не започнах
да насилвам моя пич.
Аз си мислех… за жената,
как не вярва в моя лов.
Как налага ме… с метлата
и ме праща в Пирогов!
Незабавно сгрях Москвича,
и с нещастното моме
аз - обратно се затичах,
към софийското поле.
И след час по магистрала
сред полета и гори
аз разпънах две одеяла
до студените води
на препълнения Искър,
до самия язовир
друго видео да снимам,
за да има вкъщи мир.
Там… момето ме подкара
и нарече ме идиот!
Спря на стоп едно Ферари
и отиде в “Камелот”.
А пък аз извадих пръчка,
и със куки за шаран
с черно Джони - по поръчка,
вкъщи се прибрах пиян.
А във нас - заварих гости:
моят рус, висок съсед!
Бе дошъл, за Бог да прОсти
да почерпи със Моет!
Юри
Йовев
Август
2023 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados