Любовта е изпит. Всеки ден.
Конспектът – безпощадно сложен.
Не е за слаби. За сами – съвсем.
Назубрянето – невъзможно.
Трябва да изстрадаш. Всеки отговор.
И да пресяваш важното от сламата.
Няма подсказвачи. Нито преговор.
Винаги различна. Все голямата.
Грешки и компромиси. И опрощения.
А на теория – цветя и химни.
Какво ли толкоз сторих прегрешение,
та любовта... не ме отмина?!
© Таня Донова Todos los derechos reservados
защото не зубрашки, любовта си осъзнала...