13 jun 2017, 13:36

Изпитът на смъртта 

  Poesía » Filosófica
640 0 1

Изпитът на смъртта изисква практика,

упражнения домашни,

ежедневно умиране за профилактика

в нощи страшни.

Изпитът на смъртта е еднократен,

без сесия поправителна,

скъсат ли те, нямаш път обратен

и бележка извинителна.

Изпитът започва от деня ни пръв,

всеки ден по малко умираме

и всеки тласък на сърцето с кръв,

ни изпитва каква смърт избираме.

Дали ежедневно анонимната и малка,

или голямата - като живота неизбежна,

тя може да е от оцеляване по-жалка,

но и от поезия по-нежна.

© Петър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??