30 ago 2012, 15:04

Изпращане 

  Poesía
652 0 4

Щом тръгваш, вземай си багажа!

Не го оставяй тук на гардероб.

Аз нямам място да го пазя.

Пак егоистична си, Любов.

 

Леглото виж и стаите огледай.

Разхвърляла си спомени, мечти.

Не се научи да си подредена.

Не казвай нищо. Замълчи!

 

От разговори с тебе ми омръзна.

Объркваш ме със мекия си глас.

На друго място топлина раздавай.

Сковах се от горещина и страст.

 

Надеждите извади ли от шкафа?

На теб са по-необходими.

От закачалката не си вземала

крилата си непрекършими.

 

Обирай! В куфара ти място още има

за снимките и за любимия ни танц

и за лъжата, че ще си непоклатима.

Актриса ненадмината си. Реверанс!

 

И като гледам, вече си готова.

Крилете си намятай. Полети!

Не! Към сърцето ми недей посяга.

Днес ти, Любов, го натроши.

 

© Детелина Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??