Извинения,
търсещи изкупления
без никаква промяна,
о, каква забава,
а в същото време такава измама.
Съжаления,
търсещи опрощения
без никакъв смисъл,
леле, какъв заложен умисъл.
Живот в болка,
хора с душа жестока -
в единия момент те обичат,
а в другия дори от себе си се отричат.
Може би любовта е така незаслужена,
до тежки рани - така охлузена.
Разговори - няма,
а се надяваш за промяна.
Надеждата умира последна,
но и тя загива
и всичко след себе си помита.
Извинения,
търсещи изкупления
от хора, които не знаят,
но за милост и любов все се жалят.
© Теодора Компанска Todos los derechos reservados