2 oct 2015, 20:46

Жажда 

  Poesía » Civil
308 0 2

                                                                    Жажда

 

 

 

Жажда за живот. 

Жажда за любов.

Жажда за нежност и усмивка.

Колко безбройни жадувания.

Да плуваш от обич окъпан.

Да потънеш в ласките на ветреца.

Да се огледаш в погледа на хората.

Да те обстрелва любов със силата

на своята стрела.

Да гледаш забранения  плод.

Знаейки, че не е за тебе, а за другата

младост.

Граби с шепи и пий насладата, която се

посипва по тялото, която сгрява душата ти.

Напий се от пиене, напий се  от любовта

на другите.

Не се опиянявай от себе си, нека твоето аз

да остане в скута   ти.

Ти дълго го държа заключено.

Но жаждата да живееш за другите те съхрани

от грубите лапи на живота

Ти никога нямаше жажда за мъст.

 

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??