15 feb 2010, 20:10

Жаждата на всички морета 

  Poesía » De amor
831 0 22

 

Прекипя тишината във вените -

с аромат на пелин и на билки.

В очите ми пак лято прохожда

и ухае на зреещи гроздове.

И съм жадна, все по-жадна за теб.

А сълзите почукват с тимпани

и огласят бреговете на мислите,

изтъкани от твоето присъствие.

Като виното - тежко и дъхаво,

есента пусна в мен филизите си.

И съм лудо пияна от трепети,

попили до дъното на душата ми.

Като сянка на мъж пада виното –

с жаждата на всички морета.

 

 

14.02.2010 г.

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??