29 jun 2007, 10:17

ЖЕГА 

  Poesía
605 0 6
                                              ЖЕГА

                                 И тази нощ сънят ми си отиде,
                                 от жегата навярно се бои.
                                 Клепачите набъбват в усилие
                                 и няма как да не ги боли.

                                 Очите тъмното пронизват,
                                  в мрачината синьото блести.
                                 Наболи, сълзите пробуждат
                                  заспали от години страсти.
              
                                 Дали дошли са като гости,
                                 в жегата с вода да ги полея?                                     
                                 Не стъпвай, мили, на пръсти -
                                 благодаря ти, че ме изтърпя.
   

© Олга Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??