21 dic 2020, 10:36

Жена 

  Poesía » De amor
430 2 1

Родена с огнена душа,

с ковано в пламъци сърце.

Чертая своята съдба

с едничките си две ръце.

 

Страстта - приятелка добра

е сянката ми през деня.

Гори стихийно във нощта,

щом волята с желание сменя.

 

Не спя, пулсирам и едва

молба успявам да прошепна:

Простете ми, че съм жена,

дете на силата великолепна.

 

Тя подчинява чрез наслада,

чрез нежност и очарование,

разгаря във душата клади,

прошепва искрено признание.

 

Обичам ли съм силна

и боледувам щом намразя,

а ако мракът ме застигне

с любов от него ще се пазя.

 

Въздъхвам и глава поклащам,

не е за мене, не и днес.

Което огъня подклажда.

И разумът взима превес.

 

Но може би ще разцъфти

във утрото усмивка радостна.

Позната тръпка ще смути

покоя ми с импулса сладостен.

 

Ще засияя и потъна в блян

да стана слънцето на нечий ден.

И от магията ми окован

да е щастлив във моя нежен плен.

 

Ще бъде, зная, но сега

поемам пътя на мечтите.

Жена съм, моя е нощта

за мене светят и звездите...

© Мария Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??