Жената, от която купих ябълките -
хубавата циганка с червените гердани -
казаха, че тук била за малко,
че още ден-два щяла да остане.
Хубавата циганка с червените гердани,
казват, след полите си и вятъра повличала,
казват, че косите и катранени
и дяволът дори би заобичал...
Казаха, че снощи с нея те видели -
в механите, после нейде из полето.
И аз ви чувах, сякаш, как се смеехте
и как подрънкваха герданите червени...
Тази циганка най-хубавите ябълки ми даде.
И чух да казват: взела те в замяна.
Да казват... Нека аз да съм измамена -
бих тръгнала след нея и герданите...
© Мартина Todos los derechos reservados