Jun 26, 2007, 9:59 AM

Жената, от която купих ябълките ...  

  Poetry
969 0 15
 

Жената, от която купих ябълките  -

хубавата циганка с червените гердани -

казаха, че тук била за малко,

че още ден-два  щяла да остане.


Хубавата циганка с червените гердани,

казват, след полите си и вятъра повличала,

казват, че косите и катранени

и дяволът дори би заобичал...


Казаха, че снощи с нея те видели -

в механите, после нейде из полето.

И аз ви чувах, сякаш, как се смеехте

и как подрънкваха герданите червени...


Тази циганка най-хубавите ябълки ми даде.

И чух да казват: взела те в замяна.

Да казват... Нека аз да съм измамена -

бих тръгнала след нея и герданите...

© Мартина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??