18 may 2023, 9:19

Жест 

  Poesía » Filosófica
213 0 0

Как да живея без тревоги

Как да намеря своя път

Като ме преследват хиляди тегоби

И всички свързани с грехът.

 

Как да заспивам с чиста съвест

Когато всяка мисъл е нечиста

И всеки ден, очаквам тръпнещ

Да се прелисти на живота листа.

 

Но има знам аз чувство безнадеждно

Усещане, че утре ще е по добре

Звучи като мелодия,  наивно, нежно

И всеки с тревоги го зове.

 

Надежда се нарича туй чувство безнадеждно

За по добър живот от утре, или днес

От утре времето ще бъде безметежно

С малък от съдбата жест.

© Hristo Hristov Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??