22 feb 2006, 15:16

Жестокост 

  Poesía
702 0 2

Умира червея със гърч-
на кой му пука!?
Какво ли чувства той-
на кой му пука!?
Умира бавно и безмълвно,
ни звук- протест срещу смъртта,
само сгърченото тяло издава
съпротивата на жалката душа.
Човешката жестокост е безмерна,
а сме уж разумни същества!
На кой му пука за умиращия червей,
изпечен в ада на жарта!?
Или пък е виновен разума,
че отсява само красота
и само тя е от значение-
за сетивата ни храна!?
Дали на червея съдбата щеше да е друга,
ако беше се родила пеперуда?

© ИЛИЯНА ТОДОРОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??