22.02.2006 г., 15:16 ч.

Жестокост 

  Поезия
694 0 2

Умира червея със гърч-
на кой му пука!?
Какво ли чувства той-
на кой му пука!?
Умира бавно и безмълвно,
ни звук- протест срещу смъртта,
само сгърченото тяло издава
съпротивата на жалката душа.
Човешката жестокост е безмерна,
а сме уж разумни същества!
На кой му пука за умиращия червей,
изпечен в ада на жарта!?
Или пък е виновен разума,
че отсява само красота
и само тя е от значение-
за сетивата ни храна!?
Дали на червея съдбата щеше да е друга,
ако беше се родила пеперуда?

© ИЛИЯНА ТОДОРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??